COMUNICATS 
Reunió comissaria general d'investigació criminal (CGIC) 21/06/2022. Segona sessió 
 

Avui ha tingut lloc la reunió amb els caps de la CGIC, us fem un resum dels punts més rellevants:

Situació actual RLT-Cobertura AIC'S-DIC
Ens comuniquen que estan en esperar d'elaborar una foto final dels efectius totals de la família d'investigació. Després del concurs i els oferiments.
Restem a l'espera de si es cobrirant les places de la categotria de sergent/a que han marxat per l'anterior promoció de sotsinspector/a.

Proposta del nou model CGIC-UI'S i PC
El cap de la CICG ens comunica que estan en esperar del nou decret d'estructura i del període per fer al·legacions.
No obstant manifesta que en l'àmbit d'investigació bàsica no es preveu cap canvi i que únicament es portarà a terme els canvis en el sistema d'agrupacions per a la policia científica. Això comportarà un canvi de sistema amb modificació del nivell retributiu actual. Pendent del nou decret d'estructura.
També es preveu que si surt caldrà fer un pla formatiu pels agents que vagin a aquestes unitats o agrupacions territorials.

Formació als Companys/es que han accedit a la família d'investigació amb els oferiments
Per aquest any no es preveu la formació a l'ISPC, es farà de cara al pròxim any 2023.
També informen que estan treballant per facilitar la formació en línia o amb formadors.

Problemàtiques amb les actuacions, emmagatzematge i comisos de plantes de cànnabis.
A banda que resta pendent la posada en marxa del magatzem centralitzat a Barcelona, ens comuniquen que estan fent feina perquè es pugui licitar la recollida del material tant per l'equipament electrònic com per les plantes per empreses especialitzades.
El cap de la CGIC ens comunica que ara per ara està vigent l'instrucció del Major Trapero pel que fa al tractament i destrucció dels decomisos sobre plantacions de cànnabis.

Nova comissaria tecnològica
A l'espera del nou decret d'estructura, ens informen que aquesta comissaria no preveu la direcció ni la investigació sobre delictes.
La comissaria englobara totes aquelles àrees que tinguin a veure amb les noves tecnologies, però la investigació de fets denunciats i investigació les continuaran fent les diferents unitats d'investigació centrals i territorials.

Promoció i provisió
Des del SEIME hem traslladat les queixes sobre mantenir en la mateixa convocatòria d'especialitat de forma genèrica per les unitats territorials i centrals de policia administrativa i de policia de medi ambient, creiem que cal fer una convocatòria per aquestes unitats tot i pertànyer a la família d'investigació.

Des de la CIGC veuen raonada la proposta, des de la SGRH ens conviden a presentar la proposta dins del grup de treball de promoció i provisió.       
NÚMERO DE COMUNICAT:76/2022 
DATA:21 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto