COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Resum de la Subcomissió de materials i equipaments 17/11/2022 
 

1.-Cascs Modulars

Es va fer una licitació de 1200 unitats per ART i 500 més per USC, aquesta licitació va quedar deserta. Durant el procés hi ha hagut un canvi de normativa. No es pot tornar a licitar per què només una empresa té cascs homologats amb la nova normativa, per tant, no hi ha pública concurrència. Es pretén tenir el plec amb diferents empreses amb cascs de gamma alta a mitjan desembre. Sobre l'intercomunicador, ha d'estar homologat per la marca del casc cosa que dificulta la contractació.

Amb els cascs que estaven pendents de finalitzar la vida útil, han contactat amb les empreses i aquestes manifesten que no caduquen i que els poden enviar els cascs per revisar. Si algun d'aquest no té les condicions necessàries es retirarà. Els que no superen el control s'adquireixen de nous sense logotipar en espera de l'arribada dels cascs nous definitius. Un cop arribin els nous, aquests es reutilitzaran, per això no s'han logotipat. Els nous cascs s'han de licitar a tot tardar l'any que ve.

2-. Vehicles

Ha quedat desert la licitació dels lots de trànsit. S'ha tornat a preparar una nova licitació separant lots, actualment està pendent d'intervenció d'economia i un cop aprovada, es podrà fer la nova licitació. És possible que els vehicles puguin estar operatius durant l'estiu del 2023.
La licitació, contemplen uns 2 vehicles elèctrics, un centenar per trànsit i una setantena de 4x4 per USC.
També s'està preparant una nova licitació durant el 2023 d'un miler més de vehicles perquè la seva entrega sigui durant el 2024.

Sobre el manteniment s'està implantant un sistema de gestió que estigui vinculat a les hores de funcionament del vehicle i al quilometratge per tal de millorar les revisions el manteniment.

3-. Jaquetes d'ARRO

Estaven pressupostades per aquest any, però no s'han pogut fer per manca de producció de les empreses. La previsió d'entrega serà de cara al 2023 sense definir el més exacte.

4-. Auriculars

No hi ha cap mena de control de quines unitats tenen aquests dispositius.
Des de RESCAT s'està fent un inventari de qui en té.
Actualment, ARRO i BRIMO en tenen igual que Escortes, hi ha algunes unitats molts especifiques que també en porten.

5-. Vehicles de la CGIC-CGIM

S'estan plantejant nous sistemes de vigilància i els vehicles s'adaptaran a aquest. Els actuals es van demanar segons les indicacions que es van fer des d'aquestes unitats.

6-. Vehicles APEN

Ha canviat la normativa, ara cal blindar el terra dels vehicles. Això genera problemes a l'hora de buscar vehicles adequats. Van quedar desertes en les licitacions fetes, es preveu fer-ne de noves de cara al 2023.

7-. Nova Uniformitat

Es preveu fer que s'iniciï ben aviat el repartiment del vestuari, possiblement al mes de desembre i s'allargarà fins al mes de febrer. Arribarà directa a les persones treballadores, en tres paquets diferents.
Un cop es tingui el repartiment fet es decidirà quin dia es farà efectiu el canvi d’uniformitat. Es preveu fer una instrucció on quedi clar que no es pot fer servir el vestuari fins que s'autoritzi.
Es mirarà que el canvi es faci un dia entre setmana i a torn de tarda. Les jaquetes són les úniques peces que van una mica més tard, però es preveu que entraran dins termini. La previsió és que es pugui fer el canvi al mes de febrer.

S'està preparant la licitació per la renovació de vestuari de les unitats que no estan afectades per la nova uniformitat. S'han mirat i s'està provant sota casc, polaines i guants per les zones de fred intens de Pirineu. També es vol millorar el gramatge dels softshell.

8-. Calçat per adaptacions

S'està fent informe per part de SVSL per adquirir sabates que s'adaptin a la majoria de problemes de salut. No és per les especialitats, només per USC.

9-. Roba de motorista

No està definit quines són les unitats de motoristes. Cal saber exactament a qui cal dotar d'aquest material. També s'està estudiant la possibilitat d'incorporar EPI's de protecció en la mateixa roba, tipus armilles airbag.
S'han fet proves hi han dues opcions un connectat a la moto i un que no per veure quin és el més viable. També s'estan fent proves amb leds perquè els agents siguin més visibles.

10-. Manilles APEN.

S'ha fet un informe des d'APEN per canviar i millorar les actuals. Ja que alguns interns se les treuen. Un cop arribi l'informe es buscarà les més adequades.

11-. Uniformitat ARRO i BRIMO.

Actualment, no és prioritari, s'està estudiant com fer-ho amb les mateixes unitats. No es descarta cap opció, si una granota o dues peces.

12-. Licitació de robots Tedax.

S'estan preparant estudis per fer la licitació en funció dels fons que disposi interior. Es té clar que calen més i millors. 
      
NÚMERO DE COMUNICAT:112/2022 
DATA:19 de Novembre de 2022
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies