COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Regulació de les Guàrdies de Comandaments. Necessitem una regulació en breu! 
 
A hores d'ara continuem després de molts anys sense conèixer cap text que reguli les guàrdies de comandament.

En l'actualitat donàvem per fet que en aquelles Regions Policies on s'ha desenvolupat amb èxit la figura del Cap de Torn operatiu, com a mínim les guàrdies de comandaments de l'escala intermèdia ja haurien quedat sense efecte.

Des del SEIME tenim coneixement per comunicació i denúncia dels nostres afiliats que les guàrdies de comandament continuen activades en moltes destinacions, aquest fet es tradueix a la pràctica que els caps d'unitat i sotscap hagin de restar en disponibilitat i hagin d'atendre a les trucades que reben fora del seu horari laboral. Aquest fet si es compensa es continua compensant en negre i en l'actualitat d'una forma injusta.

L'última resposta als nostres escrits presentats ens comuniquen que valoren les propostes presentades pel SEIME sobre la regulació de les guàrdies de comandament i que les incorporaran en el document que regularà el sistema de guàrdies de comandament, des d'un punt de vista organitzatiu.
Molts dels nostres afiliats que es veuen afectats per aquesta problemàtica ens han reclamat que a posterior de l'últim acord signat i de la seva implantació, és imprescindible i necessari que es faci una regularització del sistema de guàrdies.
  • Volen tenir clar qui ha de restar localitzable, qui ha de donar resposta telefònica?
  • Volen saber si les guàrdies i la localització és de 365 dies o són períodes concrets en jornades festives i horaris nocturns
  • Quines categories o quins llocs de treball de comandament han de realitzar guàrdies o han de restar en disponibilitat?
  • Com es regula la disponibilitat?
  • I com es pot materialitzar una compensació econòmica o equivalent a la regulació que recull el pacte de 2010 sobre GNP
En l'actualitat en l'àmbit europeu totes les administracions estan treballant per garantir el "dret de desconnexió" tant en el sector privat com en el sector dels empleats públics o bé s'activen mecanismes de compensació per la disponibilitat i la incorporació en situació de guàrdia, com es va recollir en l'acord de 2010 de GNP. Per això convidem al departament d'interior a posar-se a l'alçada de les noves normatives europees que afecten directament drets dels treballadors.

Des del SEIME, després de totes les promeses, acords signats, respostes donades en el si del Consell de la Policia, dels diferents equips de direcció política i de direcció operativa del Cos dels últims anys RECLAMEM una normativa que reguli definitivament les guàrdies de comandament. Creiem que ja no es pot allargar més en el temps:

Podeu consultar a la zona privada els últims escrits presentats i la resposta rebuda a l'escrit 9/2022 d'abril del 2022 accedint a la carpeta "Escrit Guàrdies No Presencials 2022".
https://seime.cat/zonaAfiliatsSEIME/

Consell executiu del Seime.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:89 
DATA:6 de Setembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto