COMUNICATS, ACCIÓ SINDICAL 
Èxit dels serveis Jurídics del SEIME-FEPOL 
 
L'assessoria jurídica del SEIME- FEPOL ha aconseguit que el Jutjat d'Instrucció 2 de el Prat de Llobregat decreti el sobreseïment i arxivament de les diligències obertes contra company de l'escala intermèdia de la Brigada Mòbil investigat per un presumpte delicte de lesions denunciades per una manifestant durant l'ocupació de l'aeroport de Barcelona el dia 14 d'octubre de 2019.

Aquell dia es va viure una situació d'elevat risc que es va allargar fins a la matinada de l'endemà següent, essent insuficients els efectius policials per controlar els milers de persones que van acudir a l'aeroport.
El procediment penal es va iniciar a conseqüència de la denúncia interposada per la manifestant, la qual es trobava a la planta baixa de la Terminal 1 de l'aeroport juntament amb centenars de manifestants hostils que varen llançar objectes cap a la línia policial, el que va comportar que els indicatius de la Brigada Mòbil, entre ells el nostre afiliat, tractessin de guanyar distància respecte del cordó policial amb la realització d'una càrrega en què van utilitzar les defenses.
Entre el grup de manifestants que es trobava a prop d'aquest cordó policial estava la manifestant la qual, després de caure a terra després de l'actuació policial, va denunciar haver sigut colpejada pel nostre afiliat amb la seva defensa mentre es trobava a terra.

L'acusació imputava al nostre afiliat lesions físiques greus i trastorns per estrès posttraumàtic. Gràcies a la defensa penal dirigida pel Xavier Todó Bañuls, i després de tres anys d'investigació judicial, s'ha aconseguit descartar qualsevol indici d'agressió que permetés obrir judici oral.

Consell executiu SEIME
 
NÚMERO DE COMUNICAT:102/2022 
DATA:11 de Octubre de 2022
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies